Aanbouw laten plaatsen | wat zijn de kosten van een aanbouw? bereken het met onze unieke tool!

Aanbouw

Het kan zijn dat je huis of woonkamer te klein wordt door bijvoorbeeld gezinsuitbreiding of andere redenen. Je kunt er dan voor kiezen om te verhuizen. Indien je graag op je huidige plek wilt blijven wonen, kun je ervoor kiezen een aanbouw te laten plaatsen. Een aanbouw kan je aanzienlijk meer ruimte opleveren. Een aanbouw laten realiseren bij je huidige of nieuwe woning? Dit kan Klusbedrijfdenhaag voor je realiseren. Wij streven naar een klantgerichte benadering en een professionele uitvoering. Tevens geven wij een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het maken van het ontwerp voor een aanbouw.

Realisatie

Bij het realiseren van een aanbouw zal er een passend advies gegeven worden. Wat er gerealiseerd kan worden is afhankelijk van het budget en de kosten van de aanbouw. Er moet gekeken worden hoeveel tijd een aanbouw nodig heeft en welke materialen er nodig zijn. Is er een bouwvergunning nodig voor de aanbouw? Dan moet deze aangevraagd worden. In de regel is het zo dat er een aanbouw van omstreeks 2,5 meter diep naast of achter je huis mag komen. Dit mag niet meer dan de helft van het perceel zijn. De maximale hoogte is vier meter. Verdiep je hier van tevoren in en toets je plannen bij de gemeente. Neem contact op voor een afspraak bij Klusbedrijf denhaag voor meer informatie over het realiseren van een aanbouw. Er kan dan gekeken jouw persoonlijke wensen voor een aanbouw gerealiseerd kunnen worden. Voor een prijsindicatie kan er een offerte aangevraagd worden.

Tips voor goede aanbouw

Voordat je een aanbouw bij je huis laat plaatsen, is het verstandig om van tevoren te kijken wat mogelijk is, maar ook wat praktisch is. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de ruimte te klein of onpraktisch uitvalt of te donker is. Ten eerste is het raadzaam om ervoor te zorgen dat de ruimtes in elkaar overgaan. Houd daarom geen nadrukkelijke scheiding aan, tenzij het om een achterhuis gaat. Dit zorgt ervoor dat er geen belemmering is in bijvoorbeeld je nieuwe woonkamer en het één geheel vormt. Denk ook na over de eventuele overgang naar buiten. Vergeet niet dat er nog voldoende uiteindelijk nog voldoende daglicht binnen moet komen. Plaats eventueel een extra raam of dak gevel.