Dakkapel laten plaatsen? | wat kost een dakkapel? bereken het gratis met onze unieke offerte tool!

Dakkapellen plaatsen

Het laten plaatsen van een dakkapel betekent meestal meer ruimte, meer licht en daardoor meer woonplezier. Het is een goede investering en je kunt meer mogelijkheden halen uit bijvoorbeeld je zolder. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer of hobbykamer. Een dakkapel verhoogt de waarde van je woning. Er is meer ruimte om te lopen en te staan. Een dakkapel moet wel goed geplaatst worden, wil je kunnen profiteren van de voordelen. Wil je zelf niet beginnen aan een dakkapel project? Schakel dan de specialist in.

Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

De plaatsing van een dakkapel bestaat in feite uit het inmeten, produceren en het plaatsen en de afwerking. De werkwijze kan per type dakopbouw verschillen. De eerste is de prefab dakkapel. Deze methode is snel klaar, omdat alle onderdelen al in de fabriek zijn gemaakt. De handelingen zijn een kwestie van routine, waardoor het plaatsen snel klaar is. Daarnaast kan een dakkapel op een traditionele manier geplaatst worden. Dit betekent dat het dakkapel ter plekke gemaakt wordt. Er wordt een uitsparing in het dak gemaakt en vervolgens wordt er een basisconstructie gebouwd. Het dak wordt afgedekt met een zeil en zo snel mogelijk dicht gemaakt. Daarna volgen de onderdelen en de afwerking ervan, zoals het plaatsen van kozijnen.

Afwerking binnenkant

Het is belangrijk dat het dakkapel ook aan de binnenkant goed aansluit op de afwerking van de desbetreffende kamer. Het afwerken van de binnenkant kan tevens door een specialist worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het afwerken van het plafond en de zijkanten van het dakkapel, maar ook aan het plaatsen van vensterbanken en het schilderwerk.

Waar moet je rekening mee houden?

Van tevoren is het raadzaam om alle zaken duidelijk te hebben. Zijn er duidelijke afspraken gemaakt en wordt alles naar wens uitgevoerd? Is er een concrete prijsafspraak gemaakt? Tijdens de plaatsing kan er enige geluidsoverlast ontstaan. Denk aan de machines die de vakmannen gebruiken of het plaatsen van de container. Een tip is om je buren hier tijdig over in te lichten, zodat ze hier eventueel rekening mee kunnen houden. Nadat het dakkapel geplaatst en afgewerkt is, is het verstandig om het resultaat even te controleren. Bekijk of alles volgens afspraak is uitgevoerd. Indien dit niet het geval is, wordt alles kosteloos aangepast.