Metselwerken laten metselen? | wat zijn de kosten van metselwerken? bereken het met onze unieke offerte tool!

Metselwerken

Metsel- en voegwerk bepaalt voor het overgrote deel de uitstraling van je woning of een gebouw. Het metselen van een muur is niet zo eenvoudig. Klusbedrijfdenhaag voert de werkzaamheden zorgvuldig uit zodat er een optimaal resultaat bereikt wordt. Of je nou een buitenmuur, een binnenmuur schuur een schoorsteen, een complete woning wilt laten doen of het voegwerk wilt laten bijwerken.

Passend advies

Er zijn verschillende soorten stenen verkrijgbaar, zoals baksteen en natuursteen. Een metselaar kan je adviseren over het type steen dat er gebruikt kan worden, maar ook over het formaat en de afwerking. Want niet alleen de steen, ook de voegen maken een groot deel uit van de uitstraling. Ook dit moet uiterst nauwkeurig en netjes gebeuren. Maak een afspraak voor meer informatie, antwoord op je vragen en een passend advies. Dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Waar moet op gelet worden bij metselen van een muur?

Het metselen van de muur vergt een speciale techniek. De steen moet goed op zijn plek gelegd worden, zodat de muur uiteindelijk recht wordt. Daarnaast is het specie heel belangrijk. Deze moet de juiste dikte hebben, moet smeuïg zijn en mag niet te snel drogen. Bij zonnig weer moet het daarom regelmatig beneveld worden. Bij flinke regen moet de muur juist afgedekt worden, anders loop de specie uit de voegen. Metselen is een techniek waar je gevoel voor moet hebben en waarbij er secuur gewerkt moet worden. Daarom doe je er goed aan dit soort werkzaamheden uit te besteden.

Onderhoud

Als een muur beschadigd is of afbrokkelt, is het belangrijk om hier onderhoud aan te plegen. Stel deze werkzaamheden niet te lang uit. Anders heb je kans op vocht en schimmel in huis, of in de ergste gevallen, dat een muur het begeeft. Een vervallen of beschadigde muur moet snel opnieuw gemetseld worden. Tevens is het belangrijk om het voegwerk bij te houden.