Laten Renoveren? | wat zijn de kosten van renovatie? bereken het met onze unieke offerte tool!

Renovatie

Renoveren is het herstellen en indien nodig gedeeltelijk vernieuwen van een bestaand pand. Door een renovatie te laten doen wordt bijvoorbeeld een woning bruikbaarder en gaat deze langer mee. Je huis ziet er mooier uit. Een renovatie kan wellicht zelf gedaan worden, maar wordt meestal uitgevoerd door een bouwbedrijf of aannemer. Wanneer kies je voor renovatie en wat valt er onder het renoveren van een woning of ander gebouw?

Waarom renovatie?

Bij een renovatie kunnen de karakteristieke eigenschappen van bijvoorbeeld een woning bewaard blijven. De bestaande onderdelen blijven behouden en worden gecombineerd met bestaande technieken. Renovatie is meestal duurzamer, goedkoper en minder schadelijk voor het milieu dan sloop- en nieuwbouw. De levensduur van een gebouw wordt verlengd en je hebt veel minder materialen nodig. Dit scheelt in de kosten. Een andere reden om te renoveren is omdat een monumentaal pand betreft. Het pand wordt in oude glorie hersteld en er wordt gezorgd dat het aan de huidige veiligheidseisen wordt voldaan.

Beter aanzien

Een renovatie kan je woning een beter aanzien geven en kan de leefruimte gezonder en energiezuiniger maken. Je kunt ervoor kiezen om iets volledig of gedeeltelijk te laten renoveren. Dit is geheel afhankelijk van de staat van het gebouw en wat er aan vervanging toe is. Soms wordt iets ook gerenoveerd om het gerenoveerde er weer mooier en nieuwer uit te laten zien. Boerderijen en grachtenpanden kunnen door middel van restauratie voor de volgende renovatie worden gespaard.

Werkzaamheden

Renovatie is een breed begrip. Hier kunnen veel verschillende werkzaamheden onder vallen. Denk bijvoorbeeld aan het verbouwen of aanpassen van de keuken of badkamer, achterstallig onderhoud, loodgieterswerkzaamheden, isoleren van de woning of het stuken van muren en plafonds. Ook het renoveren van het dak valt hieronder. In de meeste gevallen is er nog een goede dakconstructie. Het laten renoveren van het dak scheelt dan behoorlijk veel geld. Alleen de dakbedekking hoeft dan vernieuwd te worden.