Onderhoud en reparatie van hang- en sluitwerk? | wat zijn de kosten van Onderhoud en reparatie van hang- en sluitwerk? bereken het met onze unieke offerte tool!

Onderhoud en reparatie van hang- en sluitwerk

Ramen en deuren zijn gemonteerd door middel van hang- en sluitwerk. Hierdoor is het mogelijk om er zo optimaal gebruik van te kunnen maken. Hang- en sluitwerk zijn materialen die onderhoud nodig hebben. Het maakt niet uit of ze binnen of buiten worden gebruikt, ze zijn gevoelig voor het weer, luchtverontreiniging en slijtage. Door hang- en sluitwerk goed te onderhouden, zullen ramen en deuren beter functioneren. Ze gaan langer mee en je hebt er langer plezier van. Klusbedrijfdenhaag is een gespecialiseerd in het repareren, vervangen en onderhouden van hang- en sluitwerk voor ramen en deuren. Waarom moet hang- en sluitwerk onderhouden en goed afgesteld worden?

Onderhoud

Deuren worden dagelijks tot wel tientallen keren geopend en gesloten, vaak tientallen jaren achter elkaar. Voor een lange levensduur en een werking moeten de bewegende delen minstens een keer per jaar te worden gesmeerd met een speciale olie of spray. Het lost vuil op, verdrijft vocht en zorgt dat het hangwerk beter functioneert. Dit voorkomt een zwaar lopend slot en sleutels die de deur niet meer kunnen openen. Het beschermt tegen roestvorming. Tevens is het onderhoud een garantievoorwaarde van de leverancier.

Afstelling

Als de kunststof of aluminium kozijnen worden geplaatst, zullen deze gelijk worden afgesteld. Na verloop van tijd kan het voorkomen dat de verschillende materialen (elkaar gaan tegen)werken. Een raam of deur zal daardoor niet meer goed sluiten of klemmen. Tijdens een onderhoud zullen alle bewegende delen gecontroleerd worden en waar nodig opnieuw afgesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan draai- en kiepramen, deur en schuifdeur beslagen en deurdrangers.

Net zoals veel andere gebruiksvoorwerpen kan hang- en sluitwerk kapotgaan. Dit kan door bijvoorbeeld veelvuldig gebruik, maar ook door een brand of inbraak. Klusbedrijfdenhaag heeft alle benodigde materialen, zoals scharnieren, handgrepen, sloten, enzovoort, op voorraad. Zo kunnen de kleinste reparaties al snel uitgevoerd worden. Wacht niet te lang met het laten repareren van hang- en sluitwerk.