Isolatie | wat kost jou isolatie klus bereken het met onze unieke offerte tool!

Isolatie

Wist je dat bij niet goed geïsoleerde huizen veel warmte verloren gaat via het dak, de muren en de vloer? Het is daarom verstandig om even na te gaan of je woning goed geïsoleerd is. Een goed geïsoleerde woning kan namelijk veel voordelen bieden. Het wooncomfort neemt toe en tegelijkertijd wordt er veel geld bespaard op de energierekening. Daarnaast verricht je een goede daad richting het milieu. Bij het isoleren van je huis kun je bijvoorbeeld denken aan dakisolatie en vloerisolatie, maar ook aan het laten vervangen van enkele ramen door dubbel glas. Wat zijn redenen om te isoleren en wat kun je eigenlijk precies laten isoleren?

Waarom isoleren?

Als een huis niet goed is geïsoleerd, kan vocht gemakkelijk binnendringen. Dit kan gebeuren door verschillende invloeden, zoals het weer. De juiste isolatie voorkomt vocht- en schimmelvorming, wat beter is voor jouw gezondheid en die van je partner of gezin. De warmte blijft binnen, waardoor het aangenamer is in huis. Het laten isoleren in huis is misschien een investering, maar dit is binnen een paar jaar weer terugverdiend. De warmte blijft namelijk beter binnen, waardoor je minder hoeft te stoken. Dit scheelt weer op de energierekening. Het leidt tegelijkertijd tot minder uitstoot van CO2, wat beter is voor het milieu. Je huis zal minder gehorig zijn en de verkoopwaarde van je huis zal stijgen.

Verschillende manieren

Bij het kiezen van isolatie is het belangrijk om rekening te houden met het bouwjaar van de woning. Afhankelijk hiervan kan er gekeken worden welke vormen van isolatie echt noodzakelijk en geschikt zijn. Wat kun je precies laten isoleren? Je kunt denken om de volgende zaken onder andere laten isoleren:

Dak | Vloer | Gevel | Kruipruimte | Glas, zoals het vervangen van enkele ramen

Woning laten isoleren

Het laten isoleren van je woning vereist maatwerk. Het werk dient nauwkeurig gedaan te worden, als kun je alsnog niet profiteren van de voordelen. Daarom is het goed om je te laten adviseren door een professional. Bedenk hierbij goed of je het isoleren zelf gaat doen of dit laat uitbesteden. Ons advies is om het te laten doen door een professional. Wij geven je graag meer informatie en een passend advies voor het laten isoleren van je huis.