Zolderrenovatie laten verrichten | wat zijn de kosten van een Zolderrenovatie? bereken het met onze unieke offerte tool!

Isolatie aanbrengen tijdens zolderrenovatie

Veel Nederlandse woningen hebben zolder die weinig tot nooit wordt gebruikt. Maar soms is het dan ineens zover dat de zolder herontdekt wordt en die dan bijvoorbeeld als kantoor dienst moet doen. Je komt dan een hoop zaken tegen die gebeuren moeten. Zo is de kans groot dat als je een oudere woning hebt dat het dak niet of niet goed geïsoleerd is. Als je dan een kantoor of een slaapkamer op zolder wilt maken kan het flink koud worden. Het aanbrengen van een goede isolerende laag aan het dak is dan het eerste dat je moet doen. Maar dat is niet alles, ook de verwarming moet harder stoken als je de zolder vaker gaat gebruiken. Een goede isolatie zorgt er dan voor dat je energierekening laag kan blijven.

Zoldervloer dicht laten maken

Veel zolders zijn niet gemaakt om op te lopen. Je hebt dan alleen de steunbalken en daartussen zit een dunne laag gipsplaat. Als je de zolder wilt gaan gebruiken is het zaak dat je die vloer dicht laat maken. Dan kan je de boel gaan inrichten en gebruiksklaar maken als slaapkamer of kantoor. Maar als je de zolder helemaal niet wilt gaan gebruiken maar juist dicht wilt laten dan kan het verstandig zijn om de zoldervloer te isoleren. Dan blijft de warmte beneden en kan die niet via de dunne zoldervloer naar buiten ontsnappen. Een goed geïsoleerde zoldervloer zorgt voor een verlaging van je energierekening.

Op maat advies voor totale zolderrenovatie

De zolderrenovatie is niet echt een karwei die je zelf op een regenachtige zaterdagmiddag wilt gaan doen. Dat is typisch een taak die je wilt over laten aan een professional terwijl jij zelf aan het werk bent en er dus geen hinder van ondervindt. Neem contact op met klusbedrijfdenhaag.nl om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Wij komen dan langs om de zolder te inventariseren en zullen een op maat advies in orde maken voor de totale zolder renovatie. Als wij het dan eens worden kunnen we gaan plannen. De werkzaamheden die gedaan moeten doen wij dan in overleg zodat de mensen in huis er minimaal last van hoeven te hebben.